Kototiimin tarina

Kototiimi sai alkunsa kesällä 2013, kun yhteistä kahvihetkeä istui muutama pitkään hoitoalalla työskennellyt hoitaja. He olivat pahoillaan ja huolissaan kotihoidosta kantautuvista haasteista. Syntyi keskustelu siitä, millainen kotipalvelun pitäisi olla, jotta palvelua haluaisi ostaa omalle läheiselleen. Mitä on turvallisuus, ihmisyys ja itsemääräämisoikeus kotihoidossa?
Kototiimi Oy perustettiin, kun asiaa oli pohdiskeltu muutama kuukausi. Yritystä ei kuitenkaan laitettu heti toimintaan, vaan elämä vei nämä hoitajat omille tahoilleen hoitotyöhön ja asia jäi uinumaan.

Ajatus ihmisläheisen, turvallisen, tutun ja asiakasta kuuntelevan kotipalvelun tärkeydestä nousi kuitenkin usein Kaisan mieleen. Hän kohtasi toisessa työssään päivittäin vanhuksia, jotka olivat asuneet kotonaan pitkään puutteellisen palvelun varassa ja tunteneet olonsa turvattomiksi, tarpeettomiksi ja yksinäisiksi.
Pikkuhiljaa ajatus kotipalvelutoiminnasta vahvistui ja vahvistui. Kaisa oli jo valmiiksi yrittäjä hoitoalalla, joten päätös uinuvan Kototiimin herättämisestä alkoi varmistua. Hän puhui asiasta, ajatuksistaan ja ideoistaan ja sen seurauksena Kototiimiin alkoi liittyä samanhenkisiä henkilöitä.

Kototiimin omistajiin liittyi vuodenvaihteessa 2017 myös Siivouspalvelu Kodan yrittäjäpariskunta Petteri ja Anna. Siivouspalvelu Kodan tarina alkoi jo vuonna 2009, kun Petteri perusti toiminimen. Hän aloitti työn täysin tyhjästä; ei ollut ensimmäistäkään asiakasta. Siivouspalvelu Kota on kasvanut tasaisesti koko toimintansa ajan. Kesäkuussa 2013 Petterin vaimo, Anna Kotamäki, astui mukaan toiseksi yrittäjäksi ja näin Siivouspalvelu Kodasta tuli perheyritys.
Vuonna 2016 Siivouspalvelu Kota loi nahkansa – Syntyi Siivouspalvelu Kota Oy. Tällä hetkellä Siivouspalvelu Kota työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi noin 30 työntekijää ja toimialueena on Turku ja Paimio sekä niiden lähikunnat.Kodan visiona on tulla alueensa parhaaksi siivousyritykseksi ja kasvaa luoden lisää työpaikkoja. Annan ja Petterin suuri unelma on tuoda entistäkin enemmän iloa, välittämistä ja raikkautta koko siivousalalle. ”Haluamme luoda työyhteisöä, jossa on helppoa ja mukavaa työskennellä ja jossa jokaisella on mahdollisuus olla oma itsensä” he sanovat. Samaa ajatusta he toistavat Kototiimissä omalla lämminhenkisellä otteellaan.

Omistuspohjan uudistuksessa joukkoon liittyi myös Henriikka, suurperheen äiti ja kaikenlaisen siivouksen rautainen ammattilainen. Ajatus Kototiimistä sai hänet innostumaan siitä, että voisi olla antamassa ihmisille sitä mitä he eniten tarvitsevat eli toisen ihmisen läsnäoloa ja aikaa. Henriikan huolenaiheena oli myös tietoisuus siitä, ettei kaikilla ole niin paljon läheisiä ihmisiä tai mahdollisuutta jakaa elämäänsä ja arjen askareita toisten kanssa. Hän tunsi lähipiirissään ihmisiä, joille toivoisi Kototiimin kaltaista palvelua. Sitä että joku olisi aidosti läsnä ja auttaisi niissä arjen asioissa, joihin omat rahkeet ei enää riitä. Henriikka on empaattinen ja kuunteleva persoona. Hän kokee, että yksinäisyys on todellinen aikamme ongelma – Vaikka moni asia on nykyaikana helpompi ja paremmin, niin kiire ja hektinen yhteiskunta tekee sen, ettei meillä ole aikaa toisillemme niin paljon kuin ehkä haluaisimme. Tätä aikaa hän haluaa olla luomassa ja välittämässä ja siksi hän kuuluu Kototiimiin. Hän on myös kotisiivouspalvelun asiantuntija ja opastaa uusia työntekijöitä alan saloihin.

Tiimiin liittyi myös Juha, joka on joukkueen pohjoisen kasvatti. Kototiimiin kaivattiin myös teknisen puolen osaamista, jota hän pystyisi tarjoamaan ja senpä vuoksi Juhaa kysyttiin mukaan. Pohdittuaan asiaa hetken hän koki yrityksen arvot oikeiksi ja päätti lähteä mukaan. Omasta mielestään hänellä on annettavaa lähinnä toimiston, tekniikan ja bittiavaruuden puolella, mutta todellisuudessa hän on yrityksen yleismies ja toimistoihme. Hän muun muassa luo käyntikortit, saa asiat pysymään järjestyksessä ja tuo oman mutkattoman mielipiteensä asioihin. Lisäksi hän huolehtii siitä, että meidät tavoittaa.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä joukkueeseen liittyi lähihoitajakonkari Gerli. Hän osti marraskuussa 2018 Kototiimistä osuuden äidiltään. Gerlillä on työkokemusta kotihoidosta jo yli 15 vuotta. Hän halusi mukaan vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin sekä tekemään merkityksellistä työtä. Hän haluaa kehittää kotihoitoa ja auttaa kaikissa niissä toimissa, joissa apua tarvitaan. Gerli kokee, että on tärkeää arvostaa ihmisen elämää, koko sen elämänkaarta ja haluaa, että jokainen ihminen saisi oikeudenmukaista hoitoa ja hoivaa. Hän rakastaa ihmisten kanssa työskentelyä sekä heidän auttamistaan/ohjaamistaan.

Näin on Kototiimin tarina alkanut ja saamme toteuttaa sitä, mitä olemme suunnitelleet. Meille on tärkeää, miten onnistumme asiakkaamme kuuntelemisessa, itsemääräämisoikeuden toteutumisessa, ihmisarvon kunnioittamisen näkymisessä sekä työntekijöiden ehdottomassa luotettavuudessa. Haluamme luoda suhdetta olemalla lempeästi lähellä.

Kototiimi-2017