Kotitalousvähennys 2019 – mistä kaikesta voit vähennystä hakea?


Tarvitsetko apua kotitalousvähennyksen hakemiseen?

Voit saada kotitalousvähennystä kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi siivous, tavaroiden järjestely, lajittelu, uusien huonekalujen kokoaminen, puiden hakkuu, lumen luonti, remontointi sekä kunnossapito ja vaikkapa tietotekniikkalaitteiden asennus ja käytön opastus.

Saat kotitalousvähennystä myös tavanomaisesta hoiva- ja hoitotyöstä. Siihen kuuluu esimerkiksi vanhusten, lasten ja vammaisten hoito, kuten peseminen, pukeminen, syöttäminen ja muu huolenpito. Hoiva- ja hoitotyötä ovat myös toisen avustaminen kaupassa sekä pankissa ja apteekissa asiointi toisen puolesta.

Kotitalousvähennystä voi saada myös perhejuhlien yhteydessä kotona tapahtuvasta tarjoilu-, kahvinkeitto- ja ruoanlaittotyöstä.

Kotitalousvähennystä voit hakea myös koiran ym. lemmikin. ulkoiluttamisesta, kun se on osa muuta, laajempaa vähennyksen oikeuttavaa työtä (vaikka työ ei sananmukaisesti tapahdukaan verovelvollisen kotona).

Saat vähennyksen, kun työ

  • kohdistuu sinuun tai samassa taloudessa asuvaan henkilöön tai lähisukulaiseesi kuten esimerkiksi vanhempiin tai isovanhempiin
  • tehdään kotonasi tai vapaa-ajan asunnollasi tai esimerkiksi yllä mainittujen lähisukulaisten kotona tai vapaa-ajan asunnolla

Kotitalousvähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Jos olet teettänyt vähennykseen oikeuttavaa työtä vuonna 2019, hae ihmeessä sinulle kuuluva vähennys ja saat 2019 verotuksessa vielä 50% omavastuun jälkeen maksamastasi summasta takaisin. Vielä ehdit myös tilaamaan kotitaloustyön tälle vuodelle ja saat sen 2019 vuoden verotukseen.

Teemme kanssasi mielellämme hakemuksen ja neuvomme asiassa!
Soita rohkeasti ja kysy lisää!

Terveisin Kaisa, puh. 0440292077