Kotitalousvähennys uudistui vuoden 2020 alussa!

Kotitalousvähennyksen muutos tuli voimaan vuoden alusta eli 1.1.2020.

Kototiimin asiakkaista kotitalousvähennystä voivat hyödyntää mm. suihkuavun, kotipalvelun, kotisiivouksen ja kotihoidon asiakkaat. Muutoksista huolimatta vähennys tulee edelleen olemaan hyvä etu, jonka avulla omasta arjesta saa sujuvampaa ja mukavampaa.

Asiakkaat voivat siis hyödyntää kotitalousvähennystä palvelujen maksamiseen silloin, kun he tilaavat palvelun yksityisesti ja maksavat sen omalla kustannuksellaan. Myös oman puolisonsa, vanhempansa tai isovanhempansa palveluja kustantava voi tehdä kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan. Kotitalousvähennyksen saa tehdä silloinkin, kun kunnallisen kotihoidon tai kunnalta palvelusetelin saanut asiakas tilaa omalla kustannuksellaan lisää kotihoidon palveluita yksityisesti. Kotihoidon asiakkailla on erilaisia toiveita ja tarpeita. Jollakin voimme käydä päivittäin useampaan otteeseen ja toisella kerran viikossa, juuri siten kuin asiakkaamme haluaa.

Kotitalousvähennyksen voi tehdä vain työstä, ei materiaalikuluista tai tarvikkeista. Vähennyksessä on vuodessa 100 euron omavastuu. Vuonna 2020 verotuksessa voi saada vähennyksiä enintään 2250 euroa. Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 875 euroa.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi muutosten jälkeen vähentää vuodessa 4 500 euroa 11 750 euron laskutuksella. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet.
Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Kotitalousvähennys 2020

– Vuonna 2020 maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2 250 euroa].

– omavastuun osuus on siis 100 euroa